Ay-eliitti http://henrikarjalainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/taxonomy/term/179965/all Mon, 22 Oct 2018 13:59:17 +0300 fi Poliittiset lakot on kiellettävä http://tiinaahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262957-poliittiset-lakot-on-kiellettava <p>Suomen laki turvaa jokaiselle peruskoululaiselle oikeuden päivittäiseen maksuttomaan kouluruokailuun. Se on yksi koulutuksen tasa-arvon kulmakivistä ja valtavan hieno asia. Tänään tai huomenna tuo oikeus ei kuitenkaan toteudu. Äidit pakkaavat lapsilleen lakkoeväitä, koska ay-liike on päättänyt siirtää poliittisen taistonsa päiväkoteihin, kouluihin ja vanhusten palvelutaloihin. Mikäpä sen kunniakkaampaa kuin laittaa heikoimmat sijaiskärsijöiksi.</p><p>Irvokkainta tilanteessa on, etteivät vanhukset, lapset tai edes koulujen rehtorit voi vaikuttaa siihen, mitä ay-eliitti nyt toiminnallaan on vastustamassa &ndash; eivät he äänestä eduskunnassa irtisanomislaista. <strong>Tämä on kaikkien poliittisten lakkojen ytimessä oleva vääryys: ne kohdistuvat aina sivullisiin. </strong>Siinä ne eroavat täysin esimerkiksi tavallisista työmarkkinalakoista.</p><p><strong>Poliittisissa lakoissa ay-eliitti vastustaa hallitusta, joten se lyö työnantajia turpaan. Sitten ihmetellään, kun kaikilla on paha mieli.</strong></p><p>Miksi turhautumisen hallitukseen saa purkaa työnantajiin? Eivät pomot ole poliitikkoja, eikä heillä ole mahdollisuutta perua tai muuttaa lainsäädäntöä. Poliittiset lakot eivät koskaan kohdistu sellaiseen tahoon, joka itse asiaan voisi vaikuttaa. Sen sijaan niillä rampautetaan kansantaloutta ja murennetaan luottamusta työpaikoilla.</p><p>Suomessa on kauan siedetty pitkin hampain poliittisia lakkoja. Meillä on Euroopan liberaaleimpia lainsäädäntöjä niiden suhteen. Muualla länsimaissa poliittisia lakkoja saa pitää lähinnä omalla ajalla &ndash; mielenosoituksia kun voi järjestää myös lauantaisin. Täällä taas viedään jo toista vuorokautta lapsilta leipä pöydästä ja pidetään työnantajien koneita seis.</p><p><strong>Mitta on nyt täysi. Poliittiset lakot on kiellettävä. </strong>Näin on tehty esimerkiksi Saksassa, Iso-Britanniassa ja Hollannissa. Emme me suomalaisetkaan voi katsoa tavallisten työnantajien ja täysin sivullisten kansalaisten kärsivän siitä, että ay-eliitillä ja poliitikoilla on sukset ristissä.</p><p><strong>Ay-liike saa järjestää lauantaisin tismalleen niin monta mielenosoitusta kuin tahtoo. Niillä on sama sanoma kuin poliittisilla lakoilla, mutta ne eivät rampauta Suomen taloutta eivätkä laita sivullisia sijaiskärsijöiksi.</strong></p> Suomen laki turvaa jokaiselle peruskoululaiselle oikeuden päivittäiseen maksuttomaan kouluruokailuun. Se on yksi koulutuksen tasa-arvon kulmakivistä ja valtavan hieno asia. Tänään tai huomenna tuo oikeus ei kuitenkaan toteudu. Äidit pakkaavat lapsilleen lakkoeväitä, koska ay-liike on päättänyt siirtää poliittisen taistonsa päiväkoteihin, kouluihin ja vanhusten palvelutaloihin. Mikäpä sen kunniakkaampaa kuin laittaa heikoimmat sijaiskärsijöiksi.

Irvokkainta tilanteessa on, etteivät vanhukset, lapset tai edes koulujen rehtorit voi vaikuttaa siihen, mitä ay-eliitti nyt toiminnallaan on vastustamassa – eivät he äänestä eduskunnassa irtisanomislaista. Tämä on kaikkien poliittisten lakkojen ytimessä oleva vääryys: ne kohdistuvat aina sivullisiin. Siinä ne eroavat täysin esimerkiksi tavallisista työmarkkinalakoista.

Poliittisissa lakoissa ay-eliitti vastustaa hallitusta, joten se lyö työnantajia turpaan. Sitten ihmetellään, kun kaikilla on paha mieli.

Miksi turhautumisen hallitukseen saa purkaa työnantajiin? Eivät pomot ole poliitikkoja, eikä heillä ole mahdollisuutta perua tai muuttaa lainsäädäntöä. Poliittiset lakot eivät koskaan kohdistu sellaiseen tahoon, joka itse asiaan voisi vaikuttaa. Sen sijaan niillä rampautetaan kansantaloutta ja murennetaan luottamusta työpaikoilla.

Suomessa on kauan siedetty pitkin hampain poliittisia lakkoja. Meillä on Euroopan liberaaleimpia lainsäädäntöjä niiden suhteen. Muualla länsimaissa poliittisia lakkoja saa pitää lähinnä omalla ajalla – mielenosoituksia kun voi järjestää myös lauantaisin. Täällä taas viedään jo toista vuorokautta lapsilta leipä pöydästä ja pidetään työnantajien koneita seis.

Mitta on nyt täysi. Poliittiset lakot on kiellettävä. Näin on tehty esimerkiksi Saksassa, Iso-Britanniassa ja Hollannissa. Emme me suomalaisetkaan voi katsoa tavallisten työnantajien ja täysin sivullisten kansalaisten kärsivän siitä, että ay-eliitillä ja poliitikoilla on sukset ristissä.

Ay-liike saa järjestää lauantaisin tismalleen niin monta mielenosoitusta kuin tahtoo. Niillä on sama sanoma kuin poliittisilla lakoilla, mutta ne eivät rampauta Suomen taloutta eivätkä laita sivullisia sijaiskärsijöiksi.

]]>
89 http://tiinaahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262957-poliittiset-lakot-on-kiellettava#comments Kotimaa Ay-eliitti Kouluruokailu Poliittiset lakot Mon, 22 Oct 2018 10:59:17 +0000 Tiina Ahva http://tiinaahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262957-poliittiset-lakot-on-kiellettava