Petteri Järvinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Siviilitiedustelu

Tiedustelu, tietoturva ja omavaraisuus

Kun päädyit tälle blogisivulleni, Uusi Suomi oli jo sekuntia aiemmin jakanut verkko-osoite- ja selain(keksi)tietosi yli 20 toimijalle, kuten Amazon, Google, Cloudflare, Pingdom, Chartbeat, Facebook, Yahoo, New Relic ja vaikkapa Appnexus. Nämä palvelut keräävät tietoa käynnistäsi ja tuottavat myytävää tietoa sinusta ja kanssalukijoistasi, lähinnä mainostajien tarkoituksiin. Toiset, esimerkiksi CDN- tai DDoS-suojapalvelut parantavat sivuston käytettävyyttä ruuhka- tai verkkohyökkäystilanteissa.

Info-operaatiolla painostetaan PV irti siviilitiedustelusta?

Tänään HS käsitteli suomalaista sotilastiedustelua ja sana "avoimuus" toistui. Parlamentaarista valvontaa ja vuosiraportteja manattiin esiin. Tässä ei ole mitään pahaa. Sotilastiedustelun päällikkö pääsi sanomaan pienen sanansa muistuttaen pienibudjettisen suorityuskyvyn säilyttämisestä. Hän kaipasi rahaa. PV:n budjettia on leikattu 10% ja Ruotsin FRA:n kaltainen PR-yksikkö maksaa. Se olisi pois muista toimintamenoista.

Valtakunnansyyttäjä Nissinen

USA:ssa verouudistus etenee, kansalaisten verotusta helpotetaan kauttaaltaan, ja samalla tukitaan miljardeja dollareita nielleitä porsaanreikiä, muun muassa tuulivoimatuet lopetetaan.

Suomessa valtakunnansyyttäjä saa syytteen veljensä firman suosimisesta koulutusta tilattaessa. Sinänsä on selvää, että tähänkin yksityiskohtaan puututaan, toiminta on ollut liian läpinäkyvää.

Tiedustelulakien uudistus ja Turun terrori-isku

Tämä blogikirjoitus on julkaistu aikaisemmin keväällä 21.4.2017 pian Tukholman terrori-iskun jälkeen. Tukholman terrori-isku tapahtui 7.4.2017. Julkaisen nyt tuon blogikirjoituksen poikkeuksellisesti uudestaan Turun tapahtumien vuoksi.

Verkkourkintalaki, entäs perustuslaki?

"Verkkotiedustelulaki" on jo itsessään perin hämäräperäinen juttu ja tarina. Mutta kahta oudommaksi se menee, kun joudutaan rukkaamaan perustuslakia mokoman takia! Eikä tässä vielä kaikki: perustuslakia pitäisi nyt muuttaa kiirrellä jo tämän hallituksen vallan puitteissa ja ilmeisesti jopa ihan tämän vuoden aikana syksyllä!

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä