Petteri Järvinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Saastuttaminen

17v. pikku Relluni hiilijalanlälki.

Ostakaa uusia autoja, pelastakaa maailma! 

Näinkö mailma pelastuu?

Trafi lähettää minulle joka vuosi yli parinsadan euron laskun mailman tuhoamisesta.  Olemme Relluni kanssa niitä suuria saastuttajia ilmaston tuholaisia, niinkö?

Kuuntelin kansanradiota, jossa mieshenkilö antoi asiaan toisenki näkökulman.

Onko kukaan laskenut paljonko näiden uusien autojen rakentaminen kaikkine hienouksineen saatuttaa mailmaa?

Tosiaan, eikö näissä uusissa autoissa kaikkine laitteineen ole käytetty arvomineraalejakin, kullasta lähtien.  

Lentomatkustamisen lisääntyminen

Lentopetrolin käyttö kasvaa vuosittain monta prosenttia lentoliikenteen kasvaessa jatkuvasti.

Jos lentokoneet saataisi lentämään sähköllä (tai jollain muulla energialla), ei niille tarvitsisi valmistaa lentopetrolia.

Suomalaisten ilmastosyyllistäminen on turhaa

Tämä kesä on ollut taas sieltä lämpimämmästä päästä. Henkilökohtaisesti sain kyllä tuta sen, kun SuomiAreena-viikolla kävelin ympäri Poria ja parhaimmillaan torin lämpömittari näytti 37 astetta. Vastaavia kuukausia on nähty silloin tällöin jo vuosikymmenien ajan, eikä niissä ole mitään erikoista. Siitä huolimatta esimerkiksi johtavat vihreät poliitikot ovat jatkuvasti syyllistämässä suomalaisia milloin liian kylmästä, milloin liian kuumasta kesästä.

Kuka määrittelisi normaalin ilmaston meille?

Ilmaston lämpeneminen on pysähtynyt 2000-luvulla, luonnollinen viileneminen on pidätellyt antropogeenistä lämpenemistä.

Syöttötariffi juhlan JATKOT

Jo pelkästään tyhjän tekeminen tai teettäminen on julkisilla rahoilla suurta tyhmyyttä, mutta kun valtiovalta tukee kansan terveyttä vaarantavaa toimintaa miljardeilla euroilla, se pitää tuomita kansainvälisessä ihmisoikeustuomioistuimessa. - Kyllä joku tolkku pitää valtion tekemisissä ja tukemisissa olla. - Euroopan ihmisoikeussopimuksen artikloja ovat esimerkiksi oikeus elämään (2 artikla), oikeus vapauteen ja turvallisuuteen (5 artikla), oikeus oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin (6 artikla) sekä oikeus nauttia yksityis- ja perhe-elämän kunnioitusta (8 artikla).

Delegointia hiilidioksidipäästöjen osalta

Bonnin ilmastokokouksessa on delegaatio Suomesta, niinkuin muistakin valtioista. Parin viikon ajan puhutaan ilmastosta ja siitä miten rahoitus saadaan kasaan, jotta ilmaston lämpeneminen voidaan pitää siedettävissä rajoissa.

Tapaus Talvivaara

Vaikka kaivosidea oli Perän henk. koht. rikastumisidea aikanaan, jossa menestyikin, mutta taisi kuitenkin olla rankka rasti. Perän pörssitiedotteet olivat sitä tasoa, että markkinavalvoja olisi voinut hyvin voinut puuttua ao. lupauksiin aikanaan (Kannattaa lukea, jokainen pörssitiedote kirjoitettu hienosti, jossa tulosvaroitukset saatu näyttämään jopa tulevaisuuden lupauksilta  ja kurssi kimasi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä