Petteri Järvinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Patentti- ja rekisterihallitus

Talousrikollisuuden valvonta Suomessa surkeaa

Suuri osa mahdollisista talousrikoksista vaikuttaa päätyvän tutkittavaksi median tutkivan journalismin kautta eikä virallisten elimien oma valvonta tunnu löytävän mitään. Finanssivalvonnan sekä Patentti- ja rekisterihallituksen sekä resursoinnissa että toimintatavoissa tuntuu olevan suuria ongelmia. Kuitenkaan tähän ei tunnuta kiinnittettävän juurikaan huomiota ja tilanteen annetaan vain jatkua. Median kautta esillekin tulleiden tapausten tutkiminen kestää vuosikausia.

"Seitsemän tähden liike"?

Paavo Väyrynen on viimein tunnustanut tosiasiat. Patentti ja rekisterihallitus ei hänen mukaansa kyennyt tekemään ratkaisua Kansalaispuolueen riita-asiassa, joten asia etenee oikeuskäsittelyyn, joka voi viedä kuukausia. Näin ollen Väyrynen ei voisi viedä kannattajiaan Kansalaispuolueen ehdokkaana kevään eduskuntavaaleihin.

Nuorisosäätiöllä taas outoja sattumia sopassa

Eilen uutisoitiin Perttu Nousiaisen eronneen Nuorisosäätiön johdosta, jotta saadaan säätiölle työrauha. Tänään on selvinnyt kuinka taustalla oli PRH:n lähettämä vaatimus erosta. Tilalle nousi varsin tuntematon Mikko Henttonen ja nyt on paljastunut, että hänellä on aivan sattumalta yhteinen yritys Sveitsissä grynderin kanssa, joka on käynyt kauppaa Nuorisosäätiön kanssa asunnoista, jotka eivät suinkaan ole niitä nuorille tarkoitettuja pieniä asuntoja.

Nuorisosäätiön johtajalle satojatuhansia veroparatiisiyhtiöiltä

PRH:n Nuorisosäätiön tutkinta vaikuttaa kestävän ikuisuuden, mutta vyyhti alkaa nyt onneksi purkautua verottajan kautta. Verohallinnon tekemän tutkintapyynnön myötä Poliisi selvittää liittyykö Salpaussselän rakentajien miljoonien eurojen arvoiseen kuittikauppaepäilyyn myös lahjusten maksua.

Ylen MOT kertoo:

Nuorisosäätiö ja PRH:n säätiövalvonnan todellisuus

MOT-ohjelman (15.4.2013 mukaan yli 2600 säätiön asioita valvoi PRH:ssa kaksi virkamiestä. Pelkästään 50 suurimman säätiön yhteenlaskettu varallisuus on 15,7 miljardia, joten pikkusummista ei puhuta. Seurannan järkyttävän surkeasta tasosta Timo Sillgrenin Pro gradu -työ vuodelta 2013 kertoo seuraavaa:

Hyvät virastotavat kunniaan myös PRH:ssa osa 3

Olen pariin otteeseen kritisoinut Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) toimintaa. Ehkä siitä syystä eräs yrittäjä otti puheeksi oman kokemuksensa PRH-rekistereistä.

Valtionkirkkojen suosiminen lopetettava

Nykypäivässä kerrottiin (17.10.2014), miten valtionkirkkojen nykyään saama yhteisövero-osuus saattaa olla korvautumassa suoralla lakisääteisellä valtionavustuksella. Sen sijaan, että yhteisöt rahoittaisivat valtionkirkkojen yhteiskunnallisia tehtäviä, jatkossa jokainen kansalainen maksaa itse verojen kautta. Kirkkoonkuulumattomana ateistina nykyinen rahoitustoiminta loukkaa eikä muutosesitys ole yhtään sen parempi.

Kannabisyhdistys rekisteröity - "Voitto sananvapaudelle"

Vuonna 1991 perustettu ja perustamisestaan saakka hallinto-oikeusrumbaa oikeudestaan rekisteröitymiseen tanssinut Suomen kannabisyhdistys on vihdoin virallinen yhdistys.

 

Yhdistys on merkitty Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin 25.3.2014.

 

Korkein hallinto-oikeus linjasi päätöksessään 3.1.2014 rekisteröitymisen epäämisen rikkovan Suomen perustuslakia sekä Euroopan ihmisoikeussopimusta. KHO:n mukaan aiemmat päätökset rajoittavat vakavasti yhdistymisvapautta, ja yhdistyksen rekisteröityminen on torjuttu väärin perustein.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä