Petteri Järvinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Mututieto

Parasta puhua kuin pitää sisällään vaikka ei ole mitään sanottavaa

Mamut, maahantunkeutuneet, ulkomaalaiset, tummat, suvakit, rasistit, natsit, kantasuomalaiset ja lukemattomia muita käsitteitä käytetään lehtikirjoituksissa, uutisissa ja varsinkin kirjoittajien kommenteissa. Mikä rakas lapsi on näiden monien nimien takana? Vaiko mikään? Löytyykö näille yhteistä nimittäjää? 

Kansanäänestys vastuutonta vallankäyttöä

Britanniassa jo yli kaksi miljoona ihmistä on allekirjoittanut vetoomuksen uudesta kansanäänestyksestä EU -jäsenyyden puolesta. Viime torstaisen äänestyksen tulos on 51,9 eron puolesta ja 48,1 eroa vastaan.

Etenkin nuoret ovat ravoissaan sodan jälkeisille suurille ikäluokille. 18 – 24 vuotta täyttäneistä 73 prosenttia kannatti äänestyksessä EU-jäsenyyttä. Vastaavasti 65 vuottä täyttäneistä noin 60 prosenttia kannatti eroa. Nuoret kokevat, että heiltä on nyt viety oikeus matkustaa ja työskennellä koko nykyisen EU:n alueella.

Esimerkki mututiedosta

"Talouden tulkki" Jouko Marttila kirjoittaa blogitekstissään kuinka ”työnkarttajien joukko kasvaa”. Hänen mukaansa yhä useampi valitsee työttömyyden tarkoituksella. Hän toteaa kuinka usein kuulee väitteen, että kukaan ei ole työtön tahallaan.Hänen mukaansa ”itse asiassa yhä useampi taitaa olla”.

Hän toteaa mm. seuraavaa:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä