Petteri Järvinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Alde-ryhmä

Paavo Väyrynen ja Euroopan parlamentin Alde-ryhmä

Keskustalaiset mepit ovat koko Suomen EU-jäsenyyden ajan kuuluneet Euroopan parlamentissa liberaalipuolueiden Alde-ryhmään. Alde on hyvin eurooppamyönteinen parlamenttiryhmä, ja sen tavoitteisiin kuuluu mm. EU:n integraation syventäminen. Tähän samaan ryhmään ovat kuuluneet myös Suomesta valitut RKP:n mepit.

Vivahde-eronsa kullakin

Eurovaalien alkukahinoiden suurin riemunaihe kilpailijoille on ollut kivittää Keskustaa väittäen, että puolueen ehdokkaat edustavat EU-linjan ääripäitä. Välillä näytille on kaivettu keskustan euroryhmä ALDE:n vanhoja linjauksia liittovaltiosta tai maataloustuesta. Viimeisin haloo nousi meppiehdokas Mikael Pentikäisen myönteisestä NATO-kannasta. Kysellään, onko kepun linja nyt Väyrysen, Rehnin vai Pentikäisen. Puoluejohtaja Sipilä kuittasi utelut vivahde-eroilla.

Islanti perui EU-jäsenhakemuksen ja Rehn lupaa mittavaa talousapua Ukrainalle.

Äly jalostuu Euroopan läntisellä laidalla. Islannin hallitus on odotetusti perunut Euroopan unionin jäsenhakemuksensa. Mielipidemittausten mukaan enemmistö maan kansalaisista vastustaa EU:hun liittymistä. Kritiikkiä saatiin äskettäin myös Sveitsin vaaliuurnilta.

Väyryseltä karkasi mopo käsistä

Väyrynen on ehkä tunnetuin minäitse -keskeinen poliitikko tässä maassa. Nyt Väyrynen on ylittänyt kaikki aikaisemmat puheensa Helsingin Sanomien haastattelussa. Väyrynen antaa estoitta ymmärtää, että Väyrystä äänestämällä tapahtuu kolme merkittävää asiaa.

Ensinnäkin Väyrynen kääntäisi EU- ja euromyönteisen kepun suunnan. Olli Rehn saa pakata kimpsunsa Väyrysen vaalivoiton jälkeen.

Eikä siinä kaikki. Seuraavana on vuorossa kepun EU-parlamenttiryhmä ALDE. Vaikka ryhmä on kaikkein liittovaltiomyönteisin, Väyrynen lupaa muuttaa ryhmittymän politiikan päinvastaiseksi kuin nyt.

Keskusta piilottelee Alden ajamaa Talonpojan Tappolinjaa

Keskusta piilottelee Alden ajamaa Talonpojan Tappolinjaa

Keskustan eurooppapuolueen, liberaaliryhmä ALDEn EU-liittovaltiolinjauksia ja maataloustukien leikkaamisesta maailmanlaajuisesti sekä siirtymisestä markkinasuuntautuneeseen maatalouteen ei ilmeisestikään tunneta kepun maaseutukannattajissa riittävästi. City-kepulaisia asia ei tietenkään edes kiinnosta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä