Petteri Järvinen

Muutama täky

Euroopan talous natisee liitoksistaan ja tulevaisuus näyttää epävarmalta. Suomessa viime päivien kuumin keskustelunaihe tuntuu olevan se, onko islam pedofiliauskonto vai ei.

Ei ole nettikeskustelun parhaimpia hetkiä, ei. 

Halla-aho kerjäsi vuonna 2008 Illman-tekstillään huomiota ja julkisuutta. Sitä hän myös sai. Toiveissa on aina se vaara, että ne voivat toteutua. Akateemiselta tutkijalta on älyllistä epärehellisyyttä todistella monimutkaisin sanakääntein teoreettisia asioita, joilla ei ole relevanssia tämän päivän todellisuudessa.

Lapsiavioliittoja on ollut kautta historian, myös länsimaissa. Pedofiliasta on tullut kirosana vasta hiljattain -- vielä 1980-luvun lopussa suomalaisessa iltapäivälehdessä julkaistiin ilmoitus, jossa pedofiilit hakivat hyväksyntää toiminnalleen. Tasa-arvo, homouden salliminen, pedofilian kieltäminen ja monet muut nykyisin itsestään selvät länsimaiset arvot ovat lyöneet itsensä läpi vasta muutaman viimeksi kuluneen vuosikymmenen aikana. Ne eivät ole itsestään selviä edes länsimaiden omassa kulttuurissa. On lyhytnäköistä tuomita historiaa ja muita kansoja arvoilla, jotka ovat meillekin uusia.

Kuten jokainen Da Vinci -koodinsa lukenut tai katsonut tietää, inkvisitio poltti satoja tuhansia naisia roviolla tai heitti heidät jokeen. Jos nainen oli noita, hän pysyi pinnalla ja voitiin kivittää kuoliaaksi. Jos hän oli syytön... no, myöhäistä. Tästä vaan lukemaan ohjeita noitien löytämiseksi ja pohtimaan, mitä ne kertovat kristinuskon länsimaisista arvoista. Naisviha on tuttua meillekin.

Kriitikoiden mielestä tilanne on kuitenkin eri, koska islamissa Muhammed on esikuva, jota kaikkien uskovien pitää seurata. Ei tätä sanoja pyörittämällä ja tieteellisellä kikkailulla ratkaista vaan katsomalla ympärille. Kuinka monella eurooppalaisella muslimilla on lapsivaimo? Suositaanko uskonnon nimissä pedofiliaa (enempää kuin katolisuuden tai lestadiolaisten piirissä)? Itse en ole huomannut.

Kansanedustaja Halla-aho oli huonon ajoituksen mestari, kun hän juuri ennen Hyvinkään ampumista esitti aselakeihin lievennyksiä. Jos uskonrauhan rikkomista koskeva laki on perussuomalaisten mielestä vanhentunut ja tulkinnanvarainen, missä viipyy hänen tai koko puolueen aloite lain muuttamisesta?

Muistaakseni perussuomalaiset kannattajineen saivat viime vuoden vaaleissa jytkyn. Nyt olisi aika käyttää sen tuomaa valtaa ja lopettaa netissä napiseminen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Mika Samuel Kiekkijev

"Euroopan talous natisee liitoksistaan ja tulevaisuus näyttää epävarmalta. Suomessa viime päivien kuumin keskustelunaihe tuntuu olevan se, onko islam pedofiliauskonto vai ei.

Ei ole nettikeskustelun parhaimpia hetkiä, ei. "

Alku hyvä, mutta mielelläni Petteri Järvisen kirjoituksia seuraavana, hieman ihmettelen, että miksi kuitenkin jatkoit samasta aiheesta?

Hjalmar Andersson

"Kuinka monella eurooppalaisella muslimilla on lapsivaimo?"

Helvetin hyvä kysymys... http://www.kainuunsanomat.fi/cs/Satellite?c=AMArti...

Mika Samuel Kiekkijev

Hjalmar, kiitos linkistä.

"Imaami Khodr sanoo pitäytyvänsä vihkimisissä tiukasti Suomen laissa. Hänen mukaansa meillä on kuitenkin satoja epävirallisia, pelkästään islamin lakien mukaan solmittuja avioliittoja. Islamia tutkiva Sylvia Akar rinnastaa liitot lähinnä suomalaisiin avoliittoihin."

hmm...

Petri Haapa

Se on ihan sama, mihin joku tutkija ne rinnastaa, kun ne eivät siitä kuitenkaan laillisiksi avioliitoiksi tule

Veikko Penttinen

Kysymyshän on siitä, että sinä olet tuota mieltä, Halla-aho toista mieltä ja muut mitä milloinkin ja näinhän pitäisi olla hyvä, mutta meillä on oikeus, joka onkin sitä mieltä, että yhden mielipide onkin väärä ja siitä pitää tuomita.

Käyttäjän PetteriJarvinen kuva
Petteri Järvinen

Kysehän ei ole siitä, onko mielipide oikea vai väärä, vaan siitä, onko se esitetty loukkaamistarkoituksessa.

Oikeakin mielipide voi loukata. Jos haukkuu naista julkisesti huoraksi voi syyllistyä kunnianloukkaukseen, vaikka väite faktisesti pitäisikin paikkansa.

Käyttäjän vivelu kuva
Ville Lukka

Tämä onkin mielenkiintoinen pointti, tartun siihen.

Käytännössä kirjoitat siis: "kyse on siitä, onko mielipide esitetty loukkaamistarkoituksessa".

Kyseinen Halla-ahon tekstihän varmasti oli loukkaava, mutta uskotkot todella Halla-ahon yrittäneen loukata islamistien kunniaa, vai Ilmanin ja sen pääkirjoittajan kunniaa, johon Halla-aho vastasi? Halla-aho kirjoittaa islamista, mutta täkyhän oli suunnattu Ilmanille ja kirjoitus seurasi aiemman pääkirjoituksen mallia.

Nähdäkseni tuomio tuli siitä, että todellakin loukkasi vääriä (valtaa omaavia ja käyttäviä) ihmisiä. Uskonnolla oli juuri sen verran merkitystä, että sieltä saatiin helpommin kaivettua ne pykälät, joista tuomion sai järjestettyä.

Peter Hallberg

Tahallisuus on eräs keskeisimpiä rikosoikeudellisia käsitteitä, sillä yleensä tahallisuus on langettavan tuomion edellytys. Suhteellisen harvat teot ovat rangaistavia tuottamuksellisina. Tahallisuuden asteita on useita. Halla-ahon kohdalla ei välttämättä ole kysymys ns. tarkoitustahallisuudesta. Sen sijaan hänen on fiksuna miehenä täytynyt pitää seurausta varmana tai lähes varmana (varmuustahallisuus). Tahallisuus toteutuu myös silloin, kun suhtautuu seuraukseen välinpitämättömästi (todennäköisyys- /välinpitämättömyystahallisuus). Jos rupean ammuskelemaan väkijoukossa, syyllistyn henkirikokseen siitäkin huolimatta, etten olisi tarkoittanut tappaa ketään.

Tahallisuutta pohdiskeleville suosittelen lukemaan KKO:n tuomion 23 kohdan.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Kyllä perussuomalaisiin voi jäseneksi hakea, jos kokee että kokoomuksessa ei pysty vaikuttamaan asioihin.

Sitä kokemusta en yhtään ihmettele, voidaanhan siellä mm. kävellä puoluekokouksen äänestyspäätös yli puoluejohdon ilmoituksella.

Kaisa Jalis

"Kriitikoiden mielestä tilanne on kuitenkin eri, koska islamissa Muhammed on esikuva, jota kaikkien uskovien pitää seurata. Ei tätä sanoja pyörittämällä ja tieteellisellä kikkailulla ratkaista vaan katsomalla ympärille. Kuinka monella eurooppalaisella muslimilla on lapsivaimo? Suositaanko uskonnon nimissä pedofiliaa (enempää kuin katolisuuden tai lestadiolaisten piirissä)? Itse en ole huomannut."

Ei kai niitä Euroopassa heti huomaa. Somalialaisista on vaikea kaapujen takaa ottaa selvää, kuinka vanha henkilö on kyseessä ja onko hän naimisissa.

En ole matkustanut islamilaisissa maissa. Pelottaa jo ajatuskin! Olen kyllä lukenut jo ajat sitten äidinkielen opettajan pakottamana Nawal El Saadawin kirjoja - eikä lukemani riemastuta!

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Itselläni ei ole mitään vaikeuksia ottaa selvää somalialaisesta - miehestä tai naisesta - kuinka vanha hän on ja onko hän naimisissa. Mutta minuapa ei pelota ;)

j.olavi heikkinen

"Jos uskonrauhan rikkomista koskeva laki on perussuomalaisten mielestä vanhentunut ja tulkinnanvarainen, missä viipyy hänen tai koko puolueen aloite lain muuttamisesta?"

hyvä kysymys myös vasemmistoliittolaisille kansanedustajille esitettäväksi :)

j.olavi heikkinen

sen paremmin ei mene sosialidemokraateillakaan, vaikka ovatkin kovasti olleet olevinaan vasemmistolaisia jo reilut sata vuotta:

"5. Uskonto on julistettava yksityisasiaksi. Kirkko on erotettava valtiosta ja kirkolliset sekä uskonnolliset yhdyskunnat katsottava yksityisiksi yhdistyksiksi, jotka itse järjestävät sisälliset asiansa. Uskonnonopetus on poistettava kouluista.
"

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Voisiko joku kokea tuon lainaamasi lauseen sorvatuksi loukkaamistarkoituksessa, vaikka se olisikin vain osa jotain laajempaa ohjelmaa?

j.olavi heikkinen

tämä forssan ohjelman kohta esittää ainoastaan joitakin teknisiä uudelleen järjestelyjä valtion ja pääkirkkokunnan suhteiden osalta. siinä ei kajota esimerkiksi uskonnon sisältöön tai kyseenalaisteta hengellisyyttä tuntevien vakaumusta.

tuon puolueohjelman vaatimuksen luonne ei siis ole loukkaava, ja toisaalta käsittääkseni oikeuslaitoskin ymmärtää uskonnonharjoittamiseen kohdistetun rakentavan kritiikin.

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

"Lapsiavioliittoja on ollut kautta historian, myös länsimaissa. Pedofiliasta on tullut kirosana vasta hiljattain -- vielä 1980-luvun lopussa suomalaisessa iltapäivälehdessä julkaistiin ilmoitus, jossa pedofiilit hakivat hyväksyntää toiminnalleen. Tasa-arvo, homouden salliminen, pedofilian kieltäminen ja monet muut nykyisin itsestään selvät länsimaiset arvot ovat lyöneet itsensä läpi vasta muutaman viimeksi kuluneen vuosikymmenen aikana. Ne eivät ole itsestään selviä edes länsimaiden omassa kulttuurissa. On lyhytnäköistä tuomita historiaa ja muita kansoja arvoilla, jotka ovat meillekin uusia."

Rehellisesti sanon että piti muutaman kerran vetää henkeä ennenkuin aloin kirjoittamaan etten olisi syyllistynyt laittomaan uhkaukseen. Mutta se siitä.

"selvät länsimaiset arvot ovat lyöneet itsensä läpi"

puhut pedofilian kieltämisestä arvona!!?? oletko ihan sekaisin?? Se että olemmen heränneet siihen kuinka vahingollista pedofilia on niin näin myöhään, ei tee siitä yhtään sen sallitumpaa! Tekstisi on oksettava ja kuvottava.

Lapsille on AINA vahingollista kun heihin kohdistetaan seksuaalisia tekoja. Ja on ihan turha jauhaa etteikö lapsiavioliittoihin kuuluisi näiden sairaiden miehien sairaat teot.

Toivon että poistat blogisi!

Hannu Tanskanen

Onhan tämä Halla-Ahon tuomitseminen blogikirjoituksesta aivan ainutlaatuista. Kristinuskon pilkasta viimeksi maassa tuomittiin Hannu Salama 1966, lähes 50 vuotta sitten.

On turhaa vedota, että kristinuskossa on tehty hirmutekoja,koska ne olivat vuosisatoja sitten, islamissa tätä päivää. Mm. Filippiineillä kristittyjen päitä katkotaan ja kirkkoja poltetaan.

Kun meillä suvivirsi jätetään laulamatta koulun päätösjuhlassa,ettei se loukkaisi "muun uskovaisia" ja jopa piispa siitä suivaantuneena kieltää lastensa osallitumisen ja betoniporsaat poistetaan parkkipaikoilta, herää kysymys siitä, miksi me hylkäämme uskomme niin helposti vieraskoreuden nimissä, kriminalisoidaanko pian pekoni aamiaisessa?

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Harro Koskinen sai jumalanpilkkatuomion Salaman jälkeen teoksestaan Sikamessias.

j.olavi heikkinen
Käyttäjän PetteriJarvinen kuva
Petteri Järvinen

En ihan ymmärrä, miksi tämä islam-aihe kiinnostaa enemmän suomalaisia kuin kristinusko? Tämän foorumin aktiivit tuntevat kohta Muhammedin elämän paremmin kuin Jeesuksen.

j.olavi heikkinen

kristinusko on jo saatu aisoihin, vaikka sillä onkin vielä asemansa valtionkirkkona ja muun muassa lakien valmistelussa kirkolla on usein asiantuntijan rooli. muutenhan kristinuskon merkitys on lientynyt samalla, kun yhdenvertaisuus ja kansalaisten oma aktiivisuus ja tietoisuus ovat kasvaneet. kristinuskon perusteita ollaan siis kyseenalaistettu urakalla, kuten esimerkiksi jeesuksen koko olemassaolo on jo moneen kertaan todettu sepitteeksi.

islamia odottaa suomessa sama kohtelu.

Jouko Koskinen

" -- islam-aihe kiinnostaa enemmän suomalaisia kuin kristinusko -"

Niinpä - kummassakin on hienoja eettisiä arvoja; miestä palvovasta naisesta Jeesus sanoi 'Maria on valinnut hyvän osan eikä sitä oteta häneltä pois'.

Itseasiassa juuri naiset ovat saaneet tarpeekseen äijäntassukoista joilla ei ole omaa tahtoa, ei karismaa eikä Martta saa aikaan erektiota vaikka kuinka hääräisi hepenissään.

anna eino

Mielestäni Halla-aho ensisijaisesti haluaa puolustaa suomalaisia ja suomalaista elämänmenoa ja kulttuuria; ja häntä risoo se, että tietyt tahot ja puolueet ihailevat sinisilmäisesti ja kritiikittömästi kaikkea uutta ja eksoottista ja halveksivat samalla impivaaran juntteja, jopa väittäen näitä geneettisesti väkivaltaisiksi tappajiksi.

Mielestäni Halla-aho on rohkea suomalaisten ja suomalaisuuden puolustaja. Hän ei hyväksy, että meidän pitäisi kumartaa ja kustantaa mitä tahansa vierasta kulttuuria, samalla luopuen omista eduistamme, työpaikoistamme tai arvoistamme. Halla-aho tekee tärkeää ja hyvää työtä kansanedustajana.

Eduskunnassa tarvittaisiin nyt juuri edustajia, jotka uskaltaisivat puolustaa suomalaisten verovarojen käyttöä, ettei rahojamme viedä Espanjan rakennuskuplan maksuihin, kun meillä itsellämme on kova pula asunnoista ja maamme velkaantuu kovaa vauhtia ja nuoriso syrjäytyy ja vanhukset ja sairaat eivät saa riittävää hoitoa ja ankarissa luonnonolosuhteissa ruuan tuottaminen on paljon kalliimpaa kuin etelässä.

Käyttäjän ilekahila kuva
Ilkka Kahila

Hyvin kiteytetty anna! Täysin samalla tavalla minäkin olen Jussi Halla-ahon panoksen nähnyt.

Kalle Lehtonen

Syyllistyisitkä Petteri nyt kuitenkin älylliseen epärehellisyyteen? Eihän jonkin uskonnon profeetan kutsuminen pedofiiliksi kerro yhtään mitään muista kulttuureista. Tottahan toki nekin ovat voineet olla vaikka kuinka kauhistuttavia.
Tuo perustelutaktiikka "mutta kyllä noikin pahasti teki, niih!" on luvalla sanoen lapsellinen.

Lauri Korhonen

"Euroopan talous natisee liitoksistaan ja tulevaisuus näyttää epävarmalta. Suomessa viime päivien kuumin keskustelunaihe tuntuu olevan se,"

...kuka kirjoitti ja mitä joskus neljä vuotta sitten.

"lopettaa netissä napiseminen."

Oletko tosissasi? Turvat tukkoon koska jytky?

Sinähän epeli olet. Yrität vaientaa kansalaiskeskustelun vetoamalla jonkun puolueen vaalitulokseen. Näinkö nyt onkin että vain äänestämällä ilmaistu mielipide sallitaan.

Ihmisiä syytetään vääristä mielipiteistä korkeinta valtiojohtoa ja korkeinta oikeutta myöten ja täällä käsketään pitämään turvat kiinni.

Minkä puolueen listoilta eduskuntaan Mr. Järvinen pyritkään?

Käyttäjän PetteriJarvinen kuva
Petteri Järvinen

Jos perussuomalaiset kannattajineen ovat sitä mieltä, että lait uskonrauhan rikkomisesta ja kansanryhmää vastaan kiihottamisesta ovat huonoja, siitä vain muuttamaan niitä. Siksihän puolue vaalivoiton sai. Netissä olisi voinut napista ilman sitäkin.

Jos taas osoittautuu, ettei tällaiselle hankkeelle saada riittävästi muiden puolueiden tukea, on se merkki siitä, että valtaosa suomalaisista pitää nykyistä lakia hyvänä.

Lait säädetään eduskunnassa, ei nettikeskusteluissa. Keskustelulla on mm. terapeuttinen vaikutus.

Käyttäjän ilekahila kuva
Ilkka Kahila

Petteri Järviselle tiedoksi:

Suomessa KAIKKI noitina poltetut ovat olleet miehiä.

Se siitä naisvihasta.

Jouko Koskinen

Järviskä on kääntänyt rintsikkansa - kuntavaalit edessä. On ladattava Persuntorjuntapatterit kovilla.

Toimituksen poiminnat